Bitcoin kan eerdere dieptepunten van $ 53.000 ‚uitschakelen‘ voordat stieren de controle terugkrijgen, zegt handelaar

26. März 2021 Aus Von admin

Een nacht van verliezen zet de stieren onder druk naarmate de liquidaties toenemen en de steun van $ 46.000 op de loer ligt.

Bitcoin ( BTC ) zakte op 23 maart naar het laagste niveau in twee weken vanwege de vrees dat de bulls geen zin meer hadden om te kopen.

BTC-prijs stuitert op $ 53.000

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en Tradingview toonden aan dat BTC / USD ’s nachts lokale dieptepunten van $ 53.125 op Bitstamp bereikte.

De laatste hit van de 2021 bull run deze maand, de dip van dinsdag, bracht het vooruitzicht van een test van $ 50.000 steeds dichterbij, waarbij de ondersteuning van kopers op beurzen er steeds wankel uitzag.

Gegevens uit het orderboek van Binance bevestigden ondersteuning van $ 53.000, maar mocht dit afbrokkelen, dan blijft alleen de definitieve vraag van $ 46.000 over om de retracement te stoppen.

„In de verwachting dat de vorige dieptepunten in BTC zullen worden verwijderd voordat we een significante opleving kunnen zien“, vatte handelaar Crypto Ed samen , en voorspelde een aanstaande beweging onder de $ 53.000.

‚Deze bull-run is nog niet voorbij. Ik ben klaar om de dip te kopen,”Ki Young Ju, CEO van on-keten analytics dienst CryptoQuant, betoogde , het vinden van een meer optimistische toon.

„Maar ik wacht geduldig tot de vraag- en aanbodindicatoren in de keten ‚all-in‘ zeggen.“

Ki verwees naar de hoge verkoopdruk op de spotbeurzen die op zijn kop bleven, maar was representatief voor de bredere stemming onder handelaren op de dag, die de recente prijsactie overweldigend beschouwden als een standaard consoliderende beweging in plaats van als een capitulatie.

In hun voordeel was het gedrag van hodler, waardoor de afgelopen dagen meer BTC uitwisselingen werd gehaald dan op enig moment in de afgelopen zes weken.

24-uurs liquidaties in de buurt van $ 2 miljard

Zoals Cointelegraph echter meldde , suggereren andere on-chain-statistieken dat Bitcoin op zijn minst halverwege zijn laatste bullrun zou kunnen zijn, met alleen het bovenste formatiesegment over.

Not every trader was meanwhile prepared for the extent of the overnight drop, as demonstrated by the $1.38 billion in liquidated longs over the past 24 hours out of $1.7 billion in total.

2021 has become notorious for those betting on price direction across cryptocurrencies, with leveraged traders in particular contributing to a huge amount in liquidiations, data from Bybt confirms.